Tilaisuus siirretty myöhempään ajankohtaan: xHTML ja XBRL-iltapäivä

18.03.2020

****************

Huom. Viimeaikaisten koronavirukseen liittyvien riskien vuoksi tilaisuus on päätetty siirtää myöhempään ajankohtaan myöhemmin keväällä. 

Kerromme uudesta ajankohdasta heti kun tilanne rauhoittuu.

****************

Kutsu Suomen IR-yhdistyksen xHTML ja XBRL-iltapäivään

xHTML ja XBRL/ESEF muuttavat vuosikertomusten tilinpäätösosan raportointitapaa

Tilinpäätösmateriaaleja koskeva yhtenäinen sähköinen raportointimuoto (ESEF=European Single Electronic Format) tarkoittaa, että pörssiyhtiöiden on raportoitava tilinpäätökset ja toimintakertomukset soveltuvassa xHTML-formaatissa ja konsernitilinpäätökseen sisältyvät luvut on merkittävä XBRL-merkein jo ensi vuodesta lähtien.

Monissa yhtiöissä siirtymä on jo tehty, mutta lukuisissa yhtiöissä mietitään parhaillaan, miten siirtymä olisi parasta toteuttaa.

  • Mikä muuttuu, miten ja milloin?
  • Miten xHTML:n ja XBRL:n mukainen raportointi kannattaa toteuttaa?
  • Miten muut yhtiöt suunnittelevat tekevänsä siirtymän käytännössä?

Saamme vieraaksemme Finanssivalvonnasta tilinpäätösasiantuntija Riitta Pelkosen ja Elina Koskentalon Suomen XBRL-konsortiosta, jotka kertovat meille muutoksesta sääntelyn näkökulmasta. Marjo Taajamaa ja Tiina Huoponen Kemiran talousosastolta ja sijoittajaviestinnästä kertovat, miten yhtiö muutti osavuosikatsausprosessia ja samalla implementoi XBRL-järjestelmän. Tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua palveluntarjoajien XBRL-ratkaisuihin tietoiskujen merkeissä.

Aika: keskiviikko 18.3. klo 14.30-17.30
Paikka: Epicenter Helsinki, Mikonkatu 8, Revelation Space, 2. krs

Ohjelma:

klo 14:15 Kahvia ja verkostoitumista

klo 14:30 ESEF/xHTML ja XBRL sääntelyn näkökulmasta
Riitta Pelkonen ja Elina Koskentalo

klo 15:00 Case: Kemiran osavuosikatsausprosessin muutos ja XBRL
Marjo Taajamaa ja Tiina Huoponen, Kemira

klo 15:15 Keskustelua

klo 15:30- Palveluntarjoajien esitykset. Palveluntarjoajien ratkaisuja esitellään samanaikaisesti kahdessa vuorossa. Kussakin vuorossa voit valita yhden palveluntarjoajan esityksen. Voit tutustua palveluntarjoajien materiaaleihin etukäteen noin viikkoa ennen tilaisuutta Materiaalipankissa.

noin klo 17:00 Keskustelua ja yhteenveto

Ilmoittauduthan tilaisuuteen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 16.3. alla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Esteen sattuessa ilmoittautumisen voi myös perua saman linkin kautta. Tilaisuuteen voit ottaa mukaan yhden kollegasi talousosastolta. Merkitsethän ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisen toisen osallistujan nimen Lisätietoja-kenttään.

Tilaisuuden aluksi on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Tilaisuuden järjestää Suomen IR-yhdistys ry ja tilaisuuteen voivat osallistua yhdistyksen jäsenet (kollegan kanssa).

Lämpimästi tervetuloa!